Cât ne “papă” bancomatul”?

In ultima vreme, e din ce in ce mai greu sa luam credite de la banci. Dar dam bani de la noi din buzunar fara sa stim! V-ati intrebat vreodata cat platiti pentru atat de banalele operatiuni bancare? Daca nu, va informam noi:
Raspunsul e unul aproximativ, dar socant: la un salariu lunar de 2.000 de lei, “butonarile” ne costa vreo 800 de lei pe an! E mult? Sa vedem ce putem face ca sa nu fim atat de risipitori!

Sa zicem ca vi se vireaza pe card, lunar, un salariu de 2.000 de lei. Scoateti din bancomat de doua ori cate 500 de lei, pentru plati diverse, de sapte ori cate 100 de lei pentru cumparaturi, iar restul, de sase ori cate 50 de lei, de la alte ATM-uri, pentru cheltuieli neprevazute. Doar pentru aceste operatiuni, banca va taxeaza cu aproximativ 400 de lei intr-un an! Daca adaugam costurile de administrare a cardului de debit, de interogare a soldului, servicii de internet banking, de mobile banking, extrase de cont sau transferuri catre alte banci, la sfarsit, cand tragem linie, se aduna peste 800 de lei intr-un an!

Cum sa micsorezi birurile?
Iata cateva sfaturi despre cum sa platim mai putine comisioane bancilor:
- retragerea de numerar costa! De pilda, la 100 de lei extrasi de la ATM-ul altei banci vi se retin pana la 6 lei. Cel mai bine ar fi sa va obisnuiti sa platiti direct la comerciant cu cardul (comisionul e zero, in acest caz).
- nu interogati soldul contului la ATM!
- interesati-va cat va costa sa folositi internet banking-ul, pentru a va controla bugetul mai bine. Puteti vedea oricand soldul contului, puteti imprima oricate extrase de cont acasa si veti avea arhive personale cu toate cheltuielile fiecarei luni in parte.

Sursa: Agenda.ro

Share
Poți să comentezi această scrisoare folosind formularul de mai jos.

1 comentariu

  1. cti97 says:

    de asta am eu cont la garanti .. ca nu percep comisioane nici macar cand retrag de la bancomatele altor banci

    ... scris pe 24 ianuarie 2011

Comentează LOL-ul